Wendbaarheid & Sprinttesten

Meet en verbeter je wendbaarheid

Snelheid en wendbaarheid zijn belangrijk in veel sporten. Wendbaarheid of agility is het vermogen om het lichaam snel en efficiënt te bewegen en het lichaam van richting of snelheid te veranderen. Om wendbaar te zijn, reageer je op wat er om je heen gebeurt, neem je die informatie op en vertaal je deze in een lichaamshouding om je evenwicht en controle te behouden. Zo heeft je cognitie, beslissingsvaardigheden, reactisnelheid, richtings- of snelheidsverandering een rol op je wendbaarheid. 

Ledsreact

Met behulp van de Ledsreact Pro cone kan elke beweging gevolgd worden tijdens verschillende gestandaardiseerde tests. Deze Ledsreact cone kan worden omschreven als een slimme elektronische kegel met sensoren die de verplaatsing van je lichaam waarnemen. Op deze manier registreren de sensoren verschillende parameters waaronder je snelheid, acceleratie maar ook reactievermogen. Wanneer een atleet in de buurt komt, geeft het toestel een onverwacht kleursignaal waar de atleet zo snel als mogelijk op dient te reageren. Op die manier wordt de wendbaarheid gemeten op een wijze zoals het er in de wedstrijd aan toe gaat. Bij sprinttesten worden naast totale tijden, tussentijden, maximale snelheid en versnelling qua data verzameld. Men krijgt een inzicht van de snelheid en de versnelling van de atleet op elk punt van zijn sprint. Zo kan men bepalen waar je je accent van trainen op dient te leggen.

Deze testen kunnen in groep worden uitgevoerd, zowel op locatie of op het buitenplein van Cosmomedics. Contacteer ons gerust voor meer info.