Sportspecifieke testen

Inspanningstest

Deze testing is geschikt om jouw uithoudingsvermogen te objectiveren. De testresultaten worden nadien uitgebreid besproken en zo trachten we jouw kennis te verruimen. Nadien ontvang je een uitgebreid rapport met uw fysieke capaciteiten, trainingszones en verslaggeving.

Lees meer

lactaattest

Veldtest lopen

Op onze Finse piste (circa 140m) bieden we veldtesten aan. Deze testing is meer sportspecifiek door het feit dat we buiten lopen in plaats van op een loopband. Zo benaderen we meer de realiteit zoals op een wedstrijd.

Lees meer

veldtest lopen

Krachttest Biodex

De Biodex is een geautomatiseerde isokinetische testtoepassing waarbij we een constante snelheid hanteren op de beweging. Het is een apparaat waarmee specifieke spieren en spiergroepen getest en getraind kunnen worden. Zo kunnen we sterktes en zwaktes op vlak van kracht detecteren.

Lees meer

Krachttest

Loopanalyse

We evalueren de looptechniek door hoekmetingen uit te voeren op beeldmateriaal in verschillende vlakken en fases van het lopen. Gelijktijdig meten we met de Runeasi wearable enkele objectieve parameters. Met deze gegevens kunnen we blessures opsporen en voorkomen maar ook de prestatie verbeteren.

Lees meer

Loopanalyse

Wendbaarheid & sprinttesten

Snelheid en wendbaarheid zijn belangrijk in verschillende sporten. Wendbaarheid of agility is het vermogen om het lichaam snel en efficiƫnt te bewegen en het lichaam gecontroleerd van richting of snelheid te veranderen. Met de Ledsreact cone kunnen we deze parameters in kaart brengen.

Lees meer

Ledsreact

Functionele testing

Aan de hand van een zorgvuldig samengestelde screening met gevalideerde en betrouwbare testen, identificeren we sterke punten en werkpunten. Deze testing kan ingezet worden in functie van blessurepreventie en revalidatie maar ook in kader van talentdetectie.

Lees meer

agility

Sprongtesten

Met de Microgate Optojump Next registreren we het springvermogen en de spronghoogte. Door verschillende sprongvormen toe te passen, kunnen we bepalen op welke wijze je progressie kan maken. Elke sprong wordt gefilmd om de techniek te evalueren.

Lees meer

springtest

Cognitief & reactief vermogen

Met behulp van de Microgate Witty SEM kunnen we jouw cognitief en reactief vermogen objectiveren. Voor bepaalde sporten kunnen deze zaken van belang zijn om een snelle en juiste beslissing te maken.

Lees meer

reactief vermogen

Analyse lichaams- samenstelling

Bij de analyse van de lichaamssamenstelling wordt gebruik gemaakt van de bio-impedantiemeting. Via deze meting registreren we verschillende lichaamswaarden die van belang zijn om een globaal beeld te schetsen van je algemene gezondheid.

Lees meer

lichaamsanalyse