Cognitief & Reactief vermogen

Verbeter je reactief en cognitief vermogen

Om reactievermogen en cognitieve vaardigheden te verbeteren maken we gebruik van de Microgate Witty SEM. Dit toestel bestaat uit 16 verschillende indicatoren die tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. De indicatoren geven een numeriek, vorm of kleursignaal af. Het wordt gebruikt bij trainingen die gericht zijn op cognitief en reactief vermogen. Er zijn 5 verschillende testen mogelijk waarvan klinisch bewezen is dat het de cognitieve prestaties kan evalueren en verbeteren. De testen maken het voor atleten mogelijk om te werken aan hun breinsnelheid, bewustzijn, geheugen en intelligentie. Voor bepaalde sporten kunnen deze zaken van belang zijn om een snelle en juiste beslissing te maken. Spelers die op het hoogste niveau spelen hebben naast sterke fysieke en technische vaardigheden ook nood aan deze cognitieve vaardigheden.

Braintraining

Met de 5 testen geven we een antwoord op volgende vragen. Hoeveel informatie kan je verwerken op een bepaald moment? Hoeveel zaken kan je tegelijkertijd bijhouden? Hoeveel info kan je in het werkgeheugen oproepen? Kan je bepaalde prikkels afremmen om te focussen op andere? Kan je onder tijdsdruk de juiste beslissing nemen?

Nadien kunnen we deze vaardigheden verbeteren met cognitieve training, ook wel ‘brain training’ genoemd. Dit is een vorm van trainen die als doel heeft om de functies van het brein te verbeteren of te behouden. Onderzoek heeft aangetoond dat doelgericht en systematisch trainen, een grote impact kan hebben op het verbeteren van deze cognitieve vaardigheden. Na de testing kunnen we bepalen met welk type van cognitieve training we jouw prestaties kunnen verbeteren. Zo wensen we cognitieve overload te creĆ«ren die specifiek is aan de wedstrijd. Zo willen we de speler de juiste beslissing laten nemen onder tijdsdruk.