Veldtest lopen

Herzie je trainingzones

In tegenstelling tot de inspanningstesten, worden veldtesten buiten uitgevoerd. In Cosmomedics beschikken we over een Finse piste van circa 140m. Op deze piste zal je verschillende graduele inspanningen van 6-8 minuten uitvoeren. Na elke inspanning voeren we een lactaat meting uit en noteren we enkele overige parameters zoals hartslag en tempo. We eindigen met een 700m maximale inspanning. 

Deze setting is meer sportspecifiek aangezien dat deze test buiten doorgaat en zo meer de wedstrijdomstandigheden benadert. In vergelijking met de inspanningstest, halen we minder gegevens uit deze test. We adviseren om eerst een inspanningstest uit te voeren in het labo alvorens een veldtest uit te voeren. Dit omwille van het feit dat een veldtest minder accuraat is. Nadien kunnen veldtesten, als goedkoper alternatief, ingezet worden om de trainingszones te herzien.

Door een hertesting kunnen we de trainingseffecten in beeld brengen. Zo kan er worden afgestemd of we het beoogde resultaat verkrijgen met jouw trainingsplan. Door trainingsadaptaties zal je fysieke fitheid verbeteren en zullen je drempels hoogstwaarschijnlijk verschuiven. Onder- of overtraining kunnen we vermijden door uw trainingszones te herzien bij een nieuw testmoment.

Deze testsetting kan in groep worden uitgevoerd, zowel op locatie of op de Finse piste van Cosmomedics. Contacteer ons gerust voor meer info.